23.3.09

διδακτισμός(νοτ)

μία κουβέντα για το diversity με τον ιωσηφίδη διέλυσε όποιους ενδοιασμούς μπορεί να κουβαλούσα.

πόσο απλά μπορεί να το είπε?

με το να είσαι diverse σε ότι κάνεις (σε αντίθεση με το να τερματίζεις μόνο ένα aspect) έχεις το εξής σούπερ κέρδος: αναπτύσσεις ξεχωριστές τεχνικές για κάθε ένα πράγμα που ασχολείσαι, και έτσι όταν έρθει η ώρα να επιστρέψεις στην αρχή, οι προσμίξεις μόνο σε ενδιαφέροντα αποτελέσματα μπορούν να σε οδηγήσουν.

χμμμ.


μπορεί να μου το είπε και πιό λόγια, απλά δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να το αποτυπώσω ορθά. επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι ο ιωσηφιδάκος είναι επιστήμονας. εγώ, όχι.

στο ίδιο όμως πάτερν σκέψης, μπορώ να προκαλέσω μεγαλύτερη αντίφαση στον εαυτό μου, δηλώνοντας ότι τις 3 τελευταίες μέρες ακούω στο αέναο ριπίτ το mykonos των fleet foxes. και αυτό από μόνο του έρχεται να αναιρέσει ότι μπορεί να σκέφτομαι περί innovation, πρω(κ)τοπορίας κλπ κλπ. όπως σωστά λέει και ο φίλος καρπαθάκης, στο τέλος αυτό που θα σου μένει είναι μόνο ένα ωραίο τραγούδι. όπως ακριβώς μας δίδαξε το soft bulletin, το another green world και το person pitch.

χμμμ.


δεν είμαι όμως σίγουρος ότι το πέρσον πιτς έχει τραγούδια. μάλλον έχει dub φωνητικά μάντρα.

άρα?

έχω την αίσθηση (όπως και χιλιάδες άλλοι πριν από μένα) ότι το φορμάτ του τραγουδιού σαν τραγουδιού πρέπει να πάψει να μας απασχολεί. γιατί να πρέπει να ορίζουμε κάτι σαν τόόόσο groundbreaking αν είναι αβανγκαρντίστικο αλλά και μελωδικούλι? ως πότε θα ψάχνουμε την τέλεια experimental pop, σνομπάροντας τους όσους δεν μπορούν να γράψουν όυτε μισό ρεφρέν για να σώσουν την ζωή τους?

το αστείο είναι ότι ο ιωσηφίδης, με τόσο γαμημένο scientific innovation στις πλάτες του, πάντα θα προτιμά τους saint etienne από τον ornette coleman(κορέκτ μι ιφ άϊμ ρονγκ).

σε κάθε περίπτωση,αυτό δεν λέει πολλά από μόνο του?

αλλά νιώθω ότι είναι προτιμότερο το να δυσκολεύομαι να ακούσω prurient παρά να περάσω τρεις μέρες χαράς με fleet foxes.

στην τελική, με ότι κι αν ασχολείσαι, καλύτερα να προσπαθείς να πας μία μικρή κουραδίτσα μίσο μέτρο πιο εκεί, παρά να φας την ζωή σου προσπαθώντας να σηκώσεις έναν τεράστιο βράχο.

ο βράχος είναι εκεί από πάντα.

και δυστυχώς δεν είναι καν δικός σου.

η κουραδίτσα σου όμως?

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/3/09 12:42

    the beach boys answered these questions

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνεχίζοντας (λίγο) από εκεί που το αφήσαμε χτες, σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνω το τραγούδι με άλλες μουσικές φόρμες. Το μόνο κοινό που έχουν είναι η εκ των ώτων πρόσληψή τους. Είναι σαν να συγκρίνεις ανέκδοτα με δοκίμια (εξίσου χρήσιμα ανά περιπτώσεις).
    Απλώς, σε μια κρίση προσωπικής ειλικρίνειας, λέω ότι στο μόνο ("μόνο";...χμμ) που με "βοήθησαν" τα "μη τραγούδια" σε βάθος χρόνου είναι το σπάσιμο των δομών για να μπορέσω (κάποια στιγμή) να φτιάξω ένα πολύ α π λ ο τραγούδι.
    Σαν να δοκιμάζεις 1000 γκουρμέ φαγητά, για να καταλήξεις να φτιάξεις τις τέλειες τηγανιτές πατάτες.

    υγ1. περί απλότητας: οι "καπνοί" έχουν 22 (διαφορετικές) συγχορδίες. Έχω δρόμο ακόμα...

    υγ2. πάω να γράψω στο μπλογκ μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/3/09 09:57

    se auto eimai mazi sou larry...ki egw protimw(tis perisoteres fores, oxi oles) na akouw apla kai omorfa pramata para na dyskolevomai me kathe prurient kai tetoia...
    teleutaia vevaia exw pathei plaka me to "the hospitals-hairdryer peace"(ki as dyskolevomai)
    kai episis protimw ornette apo saint etienne!
    kai edw den dyskolevomai!!
    auta!
    manand

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. tsimpa ki auto---->http://buginthecity.blogspot.com/2008/07/ornette-coleman.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. διττος ήμουν στο τέλος.

    μάλλον δεν φάνηκε ξεκάθαρα, χαχα

    ναι

    είμαι σίγουρα με τον προύριεντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/3/09 14:17

    ela re larry mperdeutikame...alliws to katalavava
    twra pou to diavasa pio prosektika katalava oti telika pali de symfwnoume...lol

    manand

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. to thema einai na mi ginetai aytoskopos to na pas tin kouraditsa sou ligo pio pera...an de mporeis astin ekei pou einai...de xathike ki o kosmos...ki isos apla na metakinithei xoris na to katalaveis, xoris kan na porspathiseis...i mia alli kainouria kouraditsa...kai to xeirotero ksereis poio mporei na einai...stin prospatheia sou ayti, na vaptizeis opoiadipote kinisi gyro sou i gyro apo tin kouradista sou neoterismo...i ena vima parapera...
    kai kati akomi...ase tin kouraditsa sou na pesei opou thelei...alla vgaltin apo mesa sou...giati sto telos kindyneyeis apo dyskoiliotita...
    me agapi
    dimitris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος19/5/09 11:39

    η μουσικη των beach boys ειναι εξαιρετικη

    arelis.gr
    περιεχει σειρα αρθρων τεχνης για νεους ελληνες καλλιτεχνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή