6.3.09

μπουμ κλακ

μόλις γύρισα σπίτι.

πήγα και είδα το σλάμντογκ μίλιονερ.

πριν να ξεκινήσει η ταινία, κάποιος ωραίος τύπος στο σινεμά έπαιζε το on & on της erykah badu. και μπορεί και να ένιωσα ότι θα έκανε κρακ το κεφάλι από υπερβολική ευφορία.

κατευθείαν θυμήθηκα το 2002 και το εργαστήριο σημάτων που είχαμε κάθε τετάρτη απόγευμα και, πως το παράτησα γρήγορα γρήγορα. ήταν εαρινό εξάμηνο, έκανα βόλτες με το νικολάκη και το ζαχαράκο, πήγαινα στην κινηματογραφική κάθε βδομάδα, φορούσα φαρδιά παντελόνια και καρό πουκάμισα, ή στενά παντελόνια και άσπρες μπλούζες του μπέϊζμπολ.

ερχόταν μερικές φορές ο πατέρας μου στο βόλο με το άσπρο ξάνθια και πηγαίναμε βόλτες στο πήλιο. είχα δύο πισί στο σπίτι και στο ένα είχα μόνο λίνουξ. κονσόλα. πόσα χρόνια μπορεί να περάσανε? έπαιζα μπάσο που και που και έκανα βόλτες στον άναυρο κάθε μέρα.

το θέμα είναι όμως το ΠΟΣΟ μπορεί να γαμάει τελικά η ερίκα μπαντού και το πόσο είναι ότι καλύτερο παίζει σε γυναικεία φωνούλα και ΠΟΣΟ γαμημένη δισκάρα μπορεί να είναι τελικά αυτό το μπάντουιζμ. και είναι αστείο, πραγματικά αστείο, γιατί το 1997 που είχε βγει, εγώ άκουγα οκ κομπιούτερ. ναι, τόσο βλάκας.

το αγόρασα το 2002 το μπάντουιζμ. εκείνη την περίοδο άκουγα μόνο λορίν χιλ, ρεντ σνάπερ και άπειρο-άπειρο χιπ χοπ. είχα περάσει την περίοδο που άκουγα μόνο κλασμένες άρενμπι παραγωγές (ναι, όντως, κάποτε οι ντέστινις τσάϊλντ ήταν πρωτοπορία. τότε που το νο σκραμπς των τι-ελ-σι ήταν το καλύτερο τραγούδι που είχα ακούσει στη ζωή μου και τότε που είχα βάλει τον πατέρα μου να ζητήσει αυτόγραφο από τον μαξ μάρτιν όταν τον πέτυχε σε ένα μπαρ στην στοκχόλμη. οοοοοκ. αυτό τώρα ΠΩΣ μπορεί να το θυμήθηκα?) και έμπαινα στην περίοδο που έπρεπε να ξαναρχίσω να παίζω μουσική. αλλά όλοι με σνομπάρανε.

σε κάθε περίπτωση, εκείνες τις μέρες πηγαίναμε συνέχεια βόλτες με τον νικολάκη και το μηχανάκι, και μπορώ να συγκρατήσω τον αέρα που με φύσαγε στο κεφάλι. νιώθω πως τον έχω πάνω μου.

γαμώ τον χριστό μου.

γαμώ τον χριστό μου.

δεν αντέχω άλλο τη νοσταλγία που μου βαράει το κεφάλι όποτε της έρθει.

δεν μπορώ κάθε φορά να είμαι σκλάβος στο μισό μπιτ που ακούσω, το οποίο αντί να με βάλει στη διαδικασία να κάτσω να το αντιγράψω, με κάνει να θυμάμαι πότε το άκουσα και με ποιόν το άκουσα. και μετά να σκεφτώ το σπίτι του ιωσηφίδη που έβλεπε το ρολόϊ και τους γερανούς.

ως πότε ότι κι αν σκέφτομαι θα με οδηγεί με συγκεκριμένα βήματα στο σπίτι του ιωσηφίδη?

αξιολύπητος.

λογικά θα έχει κατέβει το μπάντουιζμ, πάω να ακούσω το on & on , το rimshot και το apple tree, να νοσταλγήσω λίγο ακόμα (μάϊ ας...) και να πάω μετά να ξαπλώσω και να διαβάσω μουρακάμι.

17 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/3/09 12:16

    tora thimithika oti mou eixes grapsei ena polu oraio diplo cd (I: after the sun comes rain, II: after the rain comes sun again) sto opoio mesa upirxe kai to apple tree. teleio kommati.
    eixa na to akouso kati xronia. To cd sto eixa zitisei gia na to doso se ena koritsi, alla telika to kratisa ego.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τσέκαρε και αυτό αγαπημένε που έγραψες το παραπάνω.

    http://www.youtube.com/watch?v=aUz3fLncTTs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/3/09 13:13

    etsi. kai auto. to exasa omos to cd. kai auto. polu krima.
    mazi me 1 cd apo tin anastasia kai 1 diplo cd apo ton dimitri ("strange fruit"), einai ta kalutera pou akousa ever.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ποιος ειναι ο δημήτρης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/3/09 13:20

    enas filos apo thessaloniki. palia istoria.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. με τον ζαχαρη προχθες πήγαμε στο χόξτον και σκεφτόμασταν όλα αυτά και παραλίγο να κλάψουμε και οι δύο. και κυρίως αυτός. χαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος6/3/09 15:58

    Αφού είστε ακόμη στο "παραλίγο", είστε -ακόμη- καλά. Ζω μέσα στη νοσταλγία και την παρελθοντολαγνεία. Κλαίω για ένα απόγευμα πριν δυο χρόνια, για μια προβολή στο γαλλικό ινστιτούτο κτλ, κτλ και μετά διαβάζω κι εγώ Μουρακάμι (και δεν είμαι ούτε 27).. Είναι παρήγορο το ότι δεν είμαι η μονη :).
    Ωραίο blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος6/3/09 16:27

    opoios nomizei oti klaiei gia to parelthon tou, gelietai. klaiei gia to paron tou. polu standard.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. σε κάθε περίπτωση όμως παράλογο δεν είναι? να σκέφτεσαι τις προβολές του γαλλικού ινστιτούτου? αν ειναι δυνατον. εγώ μερικές φορές σκέφτομαι το προχθές και με πιάνει θλίψη και βουτάω στο παρελθόν με πεισμα. σκατα.

    ταινιάρα το σολάρις. τα είπε όλα. όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος6/3/09 16:41

    e kai giati den erxesai kamia volta sto volo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος6/3/09 16:51

    nomizo oti oi empeiries pou vionoume kathe mera einai 2 eidon. autes pou katanooume pliros kai autes pou kala kala den pairnoume xampari oti tis zisame. Oi protes tin alli mera exoun pethanei. oi alles pigainoun sti kampoura tis kamilas kai katevainoun otan eimaste etoimoi. otan tis exoume anagki. me auti tin ennoia, ok, zoume ligo eteroxronismena kai einai logiko na koitame piso. O farmakopoios, to eixe pei oraia. Eixame dei to Reconstruction, ena daneziko film, apo to opoio den eixa katalavei tipota. otan rotisa tin apopsi tou, anti na mou eksigisei, mou eipe me noima oti auto exei kanei ti douleia tou, na perimeneis na kathisei mesa sou kai tha to katanoiseis me ton kairo. eixe apoluto dikio. 2 xronia meta akoma skeftomai auti tin tainia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος6/3/09 18:39

    γιατί είναι παράλογο να σκέφτεσαι τις προβολές στο γαλλικό ινστιτούτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ανώνυμε που δεν είσαι ο ιωσηφίδης (ο απο πάνω μου δηλαδή)

    το να σκέφτεσαι τις προβολές αυτές καθεαυτές δεν είναι παράλογο. απλά παραλληλίζοντας την κουβέντα αυτή με το ποστ μου, ίσως να είναι παράλογο το να σκέφτεσαι τις προβολές που έγιναν, και οχι τις προβολές που θα γίνουν. εκεί οριοθετώ τον παραλογισμό.

    @ανώνυμε ιωσηφίδη(ναι αυτός είναι Ο ιωσηφίδης)

    ο θωμάς έχει πει τρελά τρελά πράγματα. πάντως η έννοια που ψάχνεις είναι η εξής : confabulation (http://en.wikipedia.org/wiki/Confabulation). δηλαδή σκέψου, ότι τελικά, απλά κρατάς ότι θέλεις. έχει υποστεί τέτοια παραμόρφωση το παρελθόν μας μέσα στο κεφάλι μας. το σολάρις το έχεις δει αγάπη αλήθεια? εγω έχω δει μονο του σοντερμπεργκ. αν θες το βλέπουμε μαζί. μπορούμε να βρούμε και γερανούς να κοιτάμε αν θές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος6/3/09 21:14

    oraio to confabulation. to solaris ksekinisa 2 fores na to do alla me pire o upnos. Geranous vlepo kathe proi pou pigaino stin Eleusina. tin pairno ti dosi mou. oraia einai ekei, tha se pao kapoia mera.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. εγώ δηλαδή που έχω χάλια μνήμη και δεν μπορω να αναπολήσω το παρελθόν για τεχνικούς λόγους, να αισθάνομαι τυχερή?

    ή τελικά μήπως δεν έχει να κάνει με την τύχη?

    μήπως το υπεραισιόδοξο ασυνείδητό μου θεωρεί ότι τίποτα μέχρι τώρα δεν ήταν τόσο καλό που να αξίζει να το θυμάμαι και ότι όλα τα καλά τώρα έρχονται?

    και κυρίως, γιατί είναι κουλ να είσαι μελαγχολικός? εγώ ποτέ δεν το κατάλαβα. εγώ θέλω να είμαι χαζοχαρούμενη και ας μην με κάνουν παρέα τα κουλ παιδιά.

    μελίδη, μπηχτή ήταν. ήρθα αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Solaris e? Kai to soundtrack gamouse... San palioi kaloi Tangerine Dream.

    "opoios nomizei oti klaiei gia to parelthon tou, gelietai. klaiei gia to paron tou. polu standard."

    To mellon pou to vazeis? Ekei na deis klama! :))

    Kalimera. Wraio blog file, kai wraia ayta pou kaneis me ti mousiki. Mi masas!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αυτο το μπλογκ με κανει καλυτερο καθε μερα.
    οχι καλυτερο.πιο κουλ.ε λοπι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή