14.3.10

μορ μορ μορ

- δεν το περίμενα ότι θα το έλεγα ποτέ. ακούω το νεμπράσκα. είναι πολύ ωραίος δίσκος. τέλεια παραγωγή. ωραία φωνητικά. τέλεια φάση

- το 3ο του μάντλιμπ για φέτος, με τα αφρικάνικα ψυχ και τα χάϊλαϊφ και όλα αυτά, είναι κολασμένο, είναι αδιανόητα υπερτέλειο, είναι ότι αγαπάω σε αυτόν εδώ και τόσα χρόνια. υπάρχουν φορές που θα έλεγα ότι είναι και καλύτερος από τον ντίλα ακόμα. το λέω μάλλον και επισήμως: ο μάντλιμπ είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει στη ζωή μου, και με έχει επηρεάσει όσο τίποτα.

- άλλαξα σταθμό στο ραδιόφωνο που ακούω κάθε βράδυ και το έχω και παίζει όλη τη νύχτα. το αστείο ήταν ότι ένα βράδυ έπαιξε το έλα απόψε στου θωμά, κανονικά και ολόκληρο. όλη την εκτέλεση από το ρεμπέτικο. από την αρχή μέχρι το τέλος. παραλογισμός. υπάρχουν βράδια που ο σταθμός αυτός παίζει τόσο μέταλ, που νομίζω ότι ακούω τρεις ή και τέσσερις μπότες. τέλεια φάση. είμαι ευτυχισμένος που μπήκε στην ζωή μου και κάνει τους ύπνους μου ενδιαφέροντες.

- και αυτό γιατί οι μέρες μου είναι παράξενες, και όταν δεν είναι διαλυμένες είναι σχεδόν βαρετές, αλλά παρόλαυτα έχω την αίσθηση ότι κάτι άλλάζει.

- έχει καιρό που το σκέφτομαι, και το έγραψα κιόλας για να το βλέπω. ο προηγούμενος δίσκος μου είχε θέμα "golden hours". ο επόμενος θα έχει θέμα "on some faraway beach". η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι η αντίδραση του κόσμου είναι (και θα παραμείνει) "no-one receiving".

- χαχα. απίστευτο. έκανα αστείο με τραγούδια του brian eno. αν χάρηκε κανένας εκτός από μένα μπορεί να μου στείλει ένα γράμμα. ή καλύτερα ακόμα ας το στείλει στην βέροια. θα το διαβάσει η μάνα μου.

- 1887 τραγούδια -> 4.8 μέρες μουσική επιπλέον στο ipod μου. πως θα το διαχειριστώ? επίσης αγόρασα αυτό. είναι πολύ όμορφο. ίσως να έχει και καλό ήχο. δεν το άκουσα ακόμα.

- σίμο, αν διαβάζεις αυτές τις λέξεις θέλω να σου πω το εξής. σε περιμένω εδώ, όποτε θέλεις. θα τα κανονίσουμε όλα. αλήθεια. το λέω εδώ δημόσια για να σε κάνω να νιώσεις άσχημα που με απαρνήθηκες. όχι. δεν ακούω δικαιολογίες. όχι, σε παρακαλώ.

- πωπω, είναι πολύ όμορφος δίσκος το νεμπράσκα τελικά. δεν το περίμενα.

- είδα το crazy heart με τον τζεφ μπρίτζες και είχα πολύ καιρό να ευχαριστηθώ τόσο πολύ ταινία. δεν ξέρω, την χάρηκε η ψυχή μου. θυμήθηκα πόσο πολύ αγαπάω τον gram parsons και πόσο πολύ άκουγα hank williams όταν άκουσα ryan adams και σκέφτηκα ότι είμαι πολύ φλώρος για να ακούω μόνο ryan adams. o hank williams ήταν απίστευτος. και ο gram parsons. αγόρασα το σιντί που είχε το gp με το grevious angel το καλοκαίρι του 2000, αφού διάβασα σε ένα zoo καποιος να λέει τέλεια πράγματα για αυτόν. flying burrito brothers ακόμα δεν έχω ακούσει. τραγικός. αλλά αλήθεια, τα δύο πρώτα του ryan adams ακόμα τα χαίρομαι όταν τα ακούω. αλήθεια. το 2002
το είχα λιώσει το gold. το αγόρασα σε εκδρομή στην ρώμη (θυμάσαι ζαχαράκο? μετά γυρίσαμε και είχε παρτυ στην χωροταξία!). άκουγα το la cienega just smiled στο ριπίτ για μέρες. και επίσης θυμάμαι ένα σάββατο, πωπω, μόλις είχα γυρίσει από αθήνα, είχα πάει αυθημερόν για να δω spiritualized. ήταν πολύ ωραία συναυλία (μπορεί και όχι, δεν θυμάμαι πως ένιωθα). αυτό που θυμάμαι όμως με βεβαιότητα είναι ότι γύρισα, διαλυμένος, έπεσα στο κρεβάτι να κοιμηθώ το μεσημέρι, και άκουγα το gold απανωτές φορές. πωπω, πόσα χρόνια περάσανε. πόσο πολύ θεός ήταν ο ryan adams?

- τελικά μου αρέσει πιό πολύ η ζωή που είχα ή η ζωή που ζώ τώρα?

10 σχόλια:

  1. ..και το όνομα του σταθμού είναι...?

    -τελικά σου αρέσει πιο πολύ η ζωή που είχες ή η ζωή που ζεις τώρα..?

    ..αλήθεια θέλω να μάθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χμμμ, μάλλον η ζωή που ζω τώρα!

    ο σταθμός που άκουγα ήταν αυτός http://www.interpop.es/

    τώρα τον καινούριο δεν ξέρω ακόμα πως τον λένε, μιλάνε και καταλανικά και δεν καταλαβαίνω! και το ραδιο ειναι αναλογικο, οποτε γαμησε τα, χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. the gilded palace of sin amesws!!! kai oposdipote...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο ryan ειναι θεος.

    σχετικα με το nebraska κατι που διαβασα την προηγουμενη εβδομαδα στο wiki και δεν το ηξερα.

    Sparsely-recorded on a cassette-tape Portastudio, Nebraska was originally intended as a demonstration for later expansion into a "proper" album with a full band. However, Springsteen ultimately decided to release the demos as a standalone album.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εξακτλι! αυτό ακριβώς. με ένα τασκαμ τετρακάναλο και ένα 57αρι μικρόφωνο. γι'αυτό και η τόση ομορφία στον ήχο! φοβερός δίσκος πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. παπιωτη βρωμαει η δουλεια με το νεμπρασκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τα του καίσαρος τω καίσαρι. ή μήπως τα του καίσαρος τω κασέρι?

    :)

    επίσης ευθύνεται και για το ότι αποφάσισα χθες να ακούσω born to run ΚΑΙ born in the USA.

    χαμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος15/3/10 14:20

    "he got home too drunk from mixing tanqueray and wine"... νομίζω αυτός ο στίχος είναι υπεύθυνος για το γεγονός ότι τη μισή ενήλικη ζωή μου πίνω αυτό το τζίν. αλήθεια, αμφιβάλλω πολύ σοβαρά αν κάποιος πριν το Νεμπράσκα είχε αναφερθεί -σε οποιαδήποτε μορφή τέχνης- ποτέ στο τανκερέι! ούτε ο γουόρχολ θυμάμαι να είχε κάνει αφίσες με το μπουκάλι του (όλο σούπες και φασόλια ήταν). άλλη μια απόδειξη του πόσο μπροστά ήταν ο Μπρους...

    γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος16/3/10 03:59

    nomizw sou aresei apla i zwi sou.
    brian eno jokes are always funny
    ku

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. radio ciutadella 90.9

    that's a f.a.c.t

    ΑπάντησηΔιαγραφή