9.1.11

πρόγκρες

είμαι μέσα στο σπίτι από την πέμπτη, δεν έχω βγει έξω παρά ελάχιστα, το πολύ 4 ώρες. δεν είναι άσχημα, ούτε καν, μάλλον τέλεια, έχει βγει δουλειά, μάλλον και τα εξώφυλλα, αλλά μου λείπει ο μπόρχες. 

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/1/11 11:26

    Ο Μπόρχες ειναι τα πάντα.Είναι η ίδια του η Βιβλιοθήκη.Όπως πολύ εύστοχα έχει παρατηρήσει ο Καλβίνο ο Μπόρχες είναι "ιδέες,ιδέες,ιδέες...".Το μόνο κακό με τον Μπόρχες,για μας που τον έχουμε διαβάσει,είναι οτι δε μπορούμε πλέον να τον διαβάσουμε για πρώτη φορά.
    Σταύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και τα πεζά και τα δοκίμια και τα ποιήματα σταύρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/1/11 08:02

    Τα πεζά όλα,απ'τα δοκιμια τα περισσότερα,ποιήματα λιγότερα-ας είναι καλά ο Κυριακίδης-.Αυτό που θέλω να πω ειναι οτι όταν ξεκινάς να διαβάσεις κάποιον για πρώτη φορά είσαι σχετικά ήρεμος με φυσιολογικους παλμούς και αδιάφορο εγκεφαλογράφημα.Οταν διαβάσεις Μπόρχες όμως ενεργοποιείται ενα ιδιαίτερο σύστημα συναγερμού,που σε τραβάει έξω απο το σώμα σου σε βάζει δίπλα Του και σου δείχνει πόσο μικρός μπορεί να είσαι.
    Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι διάβαζα το Αλεφ ένα καλοκαίρι του 2000.Επόμενο διήγημα ήταν τυχαία το "σπίτι του Αστεριου".Ήταν μεσημέρι και θα διάβαζα όσο μπορούσα.Μόλις το διάβασα όμως έκλεισα το βιβλίο και άρχισα να κρυώνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή