19.6.10

ομως τι ισχύει?

δεν είναι δυνατόν να ευχαριστήθηκα συναυλία lcd soundsystem περισσότερο από οτιδήποτε άλλο χθες. είναι παράλογο. και είναι παράλογο, γιατί όταν είμαι σπίτι δεν μπορώ καν να διανοηθώ πιά τον εαυτό μου να ακούει κανένα δίσκο τους, πόσο μάλλον τον τελευταίο, που έιναι στην καλύτερη μέτριος.

όμως γιατί το λάϊβ ήταν τόσο πορωτικό? γιατί έπαθα τέτοιο κακο? μπορώ να βρω 2 εξηγήσεις για τον εαυτό μου. και για την μία απο αυτές ντρέπομαι μάλλον.

η 1η και λογικότερη είναι ότι απλά δεν μπορείς σε φεστιβάλ που γίνεται της πουτάνας από κόσμο να ευχαριστηθείς πιό εσωστρεφή πράγματα, κυρίως όταν έχεις μπάμιες να ουρλιάζουν μεταξύ τους και διάφορους άσχετους να προσπαθούν να σου πουλήσουν ναρκωτικά κάθε 10 λεπτά. ίσως να έφταιγε και ο ήχος στον flylo, δεν ξέρω, κάτι δεν μπορούσε να μου κάτσει. σκεφτόμουν ότι απλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ για ανοιχτό φεστιβάλ αυτό το πράγμα. και επίσης είμαι σίγουρος ότι τα funktion one στο bios θα ήταν 27.000 φορές καλύτερα από τον ήχο χθες. τα μπάσα έβγαιναν παστωμένα και μπερδεμένα, ένας χυλός, δεν καταλάβαινα τι άκουγα. βέβαια τα χρειάστηκα όταν έπαιξε μία άρρωστη καινούρια κομματάρα, που δεν ξέρω καν τι είναι, μιά jazz αρρώστια, χωρίς ίχνος ηλεκτρονικού πράγματος μέσα, ένα διαλυμένο jazz breakbeat το οποίο έβγαινε από την κόλαση, σαν captain beefheart χωρίς κιθάρες, και breaks βγαλμένα από τις επανεκδόσεις της strut, της finders keepers και της now again. αρρώστια από το διάστημα. φαντάζομαι ότι σε μικρό/κλειστό χώρο, ΔΕΝ πρέπει να υπάρχει άλλη συναυλία από αυτόν.

κι όμως, έφυγα πριν να τελειώσει, για να δω το set των lcd soundsystem. και απλά έτρεχα, γιατί με το που είδα την λαοθάλασσα των χιλιάδων βούτηξα μέσα μέσα και βγήκα μπροστά μπροστά, εκεί ακριβώς που κοπανιόταν ο κόσμος, έτοιμος να γευτώ τον ιδρώτα όλων των χιπστερ αυτού του κόσμου. όλων των βέλγων, γάλλων, καταλανων (μπλιάξ), αμερικάνων χιπστερ που βλέπανε τον μέρφι να κοπανιέται. το απόλυτο κοινό για αυτή την συναυλία. όλοι πανλεπτοι που ιδρώνουν και βγάζουν μοχίτο και μελάνι από τα τατουάζ και όλες οι γκόμενες που φοράνε ακριβώς αυτά που κοροιδεύανε πριν από 4 χρόνια. εγώ τουλάχιστον, επειδή δεν είμαι λεπτός (ένας άλλος τρόπος να πεις ότι είμαι χοντρός), αναγκάζομαι να ντύνομαι το ίδιο.

έσκασα εκεί ακριβώς την ώρα που ξεκίνουσε το all my friends και σκούπισα όλο τον ιδρώτα του κόσμου προσπαθόντας να πάω μπροστά μπροστά. το αστείο είναι ότι όλο αυτό, όλη αυτός ο ενθουσιασμός και η πόρωση να πάω μπροστά, μάλλον αυτή είναι η ένδειξη για το 2ο από τους λόγους που ανέφερα πιό πάνω.

ΕΙΜΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ" ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΕΚΣΤΑΣΙΑΖΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΦΙΖΙΚΑΛ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΙΝΤΙ ΚΙΝΤ ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΕΓΡΑΦΑ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. και στην τελική η καλύτερη συναυλία που έχω δει στη ζωή μου είναι ο edan, χωρίς να τολμήσω να βάλω τίποτα δίπλα σε αυτό.

αλλά αυτό το χθεσινό ήταν αδιανόητο. αδιανόητο. ο ήχος ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΗΧΟΣ ΤΟΥΣ!!!!! άκουγες όλα τα αναλογικά μπάσα από τα σινθια, να σου κοπανάνε τα σωθικά, και συγχρόνως αυτο το 4/4 πεταγόταν σαν λερναία ύδρα με 4 κεφάλια, όλα έτοιμα να μπουν στον κώλο σου. όλοι εκεί χτυπιόντουσαν (σαν αδερφές βέβαια, μάλλον δεν έχουν πάει σε συναυλίες ναυτία και εκτός ελέγχου στα 14 τους σαν και μένα. -θα κάνω τα πάντα για να αποδείξω ότι δεν είμαι απλά ένα ιντι παιδάκι-). αλλά χτυπιόντουσαν. δεν ήταν αλήθεια αυτό το συναίσθημα αυτού του συγκροτήματος live. αυτό το κλισέ μπραβάντο, αυτό το feeling ότι σας γαμάμε όλους (και πως να μην γαμήσεις όταν έχεις ΚΑΙ τον gavin russom να παίζει μαζι?). πρέπει να άκουσα λίγο περισσότερο από το μισό σετ της μίας ώρας. all my friends, movement, i can change, tribulations και yeah.

περιττό να πω ότι στο yeah άκουσα ΟΛΑ τα μπάσα που φανταζόμουν τοσα χρόνια ότι είναι εκεί και δεν τα άκουγα γιατί ποτέ δεν είχα ηχεία της προκοπής, όλο το higher state of consciousness σερβιρισμένο έτοιμο για να κάνει μερικές ακόμα μασχάλες να ιδρώσουν. ο χοντρός ήταν τόσο γαμηστερός, ένιωθα πως έβλεπα ταινία και ήταν ο ηθοποιός που δεν θέλω να παίρνω τα μάτια μου από πάνω του. σαν να βλέπω χανκ μούντι και να μην μπορώ να κοιτάξω τίποτα άλλο. χόρευα σαν τρελός, ούρλιαζα και χαιρόμουν. εννοείται πως δεν έκλαψα όμως. αλλά γαμω τους φεστιβαλάδες τους καταλανους διοργανωτες ΖΩΑ που κοψανε το losing my edge γιατι ειχε περασει η ωρα. γαμω τον χριστό.

τι κατάλαβα άρα?

-το cosmogramma είναι τόσο μεγάλο που θα το καταλάβω σε κάνα χρόνο (ίσως και πιό πολύ)
-όταν είμαι σε φεστιβάλ, με άπειρο κόσμο που δεν μπορείς να χαρείς μουσική, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να εκτεθείς σε πρωτόγνωρες εμπειρίες και σε αυτές τις περιπτώσεις λειτουργεί μόνο το καθαρό ratio χρόνος έκθεσης/οικειότητα. βέβαια και οι 2manydjs γαμήσανε, αλλά εκεί ήταν σαν να βλέπεις τσίρκο, δεν ήταν live. και επίσης, hot chip καταχάρηκα. (παρόλο που ήταν μια μέτρια συναυλία)
-τον δίσκο των lcd τον καινούριο ΟΥΤΕ να τον χέσω. και τους παλιούς τώρα που το σκέφτομαι. όποιος θέλει να ακούει αντιγραφές των talking heads το 2010 καλύτερα να κάτσει σπίτι του και να ακούσει 70 φορές το fear of music και το remain in light.
-ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΩ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΩ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΩ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ Ή ΕΙΝΑΙ 17 ΧΡΟΝΩΝ Ή ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΓΚΟΜΕΝΕΣ Ή ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Ή ΟΛΑ ΜΑΖΙ.

-η συναυλία του edan τον οκτώβριο στο metz είναι ότι καλύτερο έχουν δει τα μάτια μου και έχουν ακούσει τα αυτιά μου σε συναυλία και ΠΟΤΕ δεν θα δω κατι καλύτερο από αυτό.

δεν ξέρω τι άλλο να πώ. είναι η μόνη αλήθεια που κουβαλάω.

15 σχόλια:

  1. To All My Friends είναι από τα λίγα κομμάτια που με ανατριχιάζουν τόσο πολύ στο τέλος. Σε ζηλεύω
    http://www.youtube.com/watch?v=_7rsrxYljRE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "τον δίσκο των lcd τον καινούριο ΟΥΤΕ να τον χέσω. και τους παλιούς τώρα που το σκέφτομαι. όποιος θέλει να ακούει αντιγραφές των talking heads το 2010 καλύτερα να κάτσει σπίτι του και να ακούσει 70 φορές το fear of music και το remain in light."
    +1000
    βλέπεις μπάλα ρε μάγκα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το cosmogramma είναι δύσκολο δεν έχω αποφασίσει αν μου αρέσει θέλει χρόνο πολύ, όσο για καινούργιο lcd soundsystem είναι ψιλοπίπα, επίσης άπειρα σπαστικό να κλείνουν τον ήχο και να κόβουν ένα κομμάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπηκα εδω για να σου γραψω οτι τρομαξα μολις σε ειδα χτες, τοσο εχεις αδυνατισει. πης αουτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ωπ! μα που χαθηκες χθες?!

    παντως καλή φάση η αρρώστια και ο πυρετός τελικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/6/10 22:25

    τελικα ποσοι θελουν να γινουν ο david byrne πια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ήταν πολύ ωραίος ο "χοντρός" gsus. είχε απίθανο στήσιμο εκει πάνω. και στο all my friends ήταν όντως πολύ συναισθηματικά τα πράγματα. ήταν πολύ ωραίο live, αλήθεια. δεν θα χάσω ευκαιρία να τους δω όπου κι αν παίξουνε. φουλ καβλωτική συναυλία.

    και όσο για τους talking heads, το θέμα είναι ότι το 2004 αυτό φάνταζε κουλ. απλά τώρα ακούγεται λίγο παράξενο, δεν ξέρω. και πραγματικά, αν ακούσεις πάλι το speaking in tongues, ή οποιονδήποτε talking heads δίσκο, σου σκάει όλο το μεγαλείο τους μαζεμένο.

    δεν ξέρω, γιατί πραγματικά είχα ευχαριστηθεί τον πρώτο δισκο lcd, μαζί με τα πρώτα singles. αλλα πραγματικά, πάρα πάρα πολύ, και στις πρώτες μου συναυλίες είχα ένα τραγούδι που προσπαθούσα να αντιγράψω το too much love.

    αλλά στον δεύτερο δίσκο με έχασε λίγο (αν εξαιρέσει εννοείται τις 4-5 κομματάρες) και ο τελευταίος με απογοήτευσε. και το αστείο είναι ότι ενώ στην αρχή οι αναφορές του μέρφι ήταν 20-30, στο τέλος είναι μία-δύο. οι talking heads και ο bowie. και αυτό μου φαίνεται παράλογο.

    τον προτιμώ όταν αντιγράφει brian eno. αλλα ας μην καταλήξουμε πάλι ότι ο brian eno ειναι οτι καλύτερο έχει συμβεί στην ιστορία της μουσικής, γιατί ίσως να μην δικαιούμαι να τελειώσω αυτή την πρόταση, από προβλεψιμότητα και μονο.

    αλλά, αλήθεια, τον τελευταίο δισκο του eno (another day on earth, 2005) τον ΛΑΤΡΕΥΩ.

    και όταν ακούω το under βάζω τα κλάμματα, χωρίς να λέει αυτό κάτι βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ax re pousth m dn mporeis na fantasteis poso me epsise ayto to post ;)

    oso gia ayto peri antigrafhs talking heads en etei 2007 to skeftomoun k egw poly prosfata alla apo thn allh egw eimai k o typos pou tha pw oti opoiadhpote kalh antigrafh opotedhpote einai eyprosdekth...

    vsk ayto to comment to ekana epeidh ithela na pw oti eida epitelous to stop making sense k exw porwthei oso dn exw porwthei me tpt ta teleytaia xronia.
    exw pathei emmonh to skeftomai kathe mera edw k 2 vdomades. pws to kanane? wtf? WHERE DO THE ODD MOVEMENTS COME FROM?

    yparxei kapoio act shmera pagkosmiws pou na mporei na kanei tetoiou epipedou live?
    PROKALW.

    prepei na dw k ayto ap th rwmh asap..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος20/6/10 15:23

    νομίζω ότι το πρώτο κομμάτι του καινούριου γαμεί.
    όπως επίσης η παραγωγή και τα φωνητικά του στο i can change.
    κάπου εκεί τελειώνει η απόλαυση, εκτός αν θεωρηθεί highlight αυτή η τρελή αντιγραφή στο here come the warm jets (κατ' άλλους μοιάζει εξίσου και στο heroes)-δεν μου φαίνεται να έχει ξεπεράσει την ψύχωση με τον Ινο, απλώς μάλλον δεν του βγαίνει πια πετυχημένα.
    το λάιβ όμως ήταν πράγματι μια άλλη ιστορία...

    ρε συ, στο metz της Γαλλίας ήταν αυτό το λάιβ του edan που σε στιγμάτισε;!

    γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. γιαννη με βρισκεις απολυτως συμφωνο για τον καινουριο. 3 τραγουδια, και αυτα με το ζορι. και οντως εκεινο ειναι αντιγραφη στο warm jets και οχι στο heroes, και στα δικα μου αυτια.

    ναι, στο μες της γαλλιας. το σοκ το ιδιο. ποτε δεν θα ειμαι πια ο ιδιος :)

    νεκ νεκ νεκ, remain in light ;-)

    βαλε την πρωτη πλευρα στο ριπιτ για 15 μερες και μετα ζητα απο τους φιλους σου οταν πεθανεις να σε καψουνε ενω ακουγεται το great curve.

    και δες το live στην ρωμη, και μετα χεσε και φατα. :)

    με την καλη εννοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος20/6/10 18:26

    ωχ ρε συ, με κατέστρεψες...ΜΙΣΗ ΩΡΑ απο δω πέρα ήταν και το έχασα!!!
    έχει πλάκα πάντως γιατι εκείνο για το λάιβ του edan ήταν το πρώτο πόστ σου που διάβασα. beauty and the beat foreva

    btw, κι εκείνο το διπλό the name of this band is talking heads, τι ασύλληπτες εκτελέσεις των κομματιών τους έχει ...

    γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Larry, πρέπει να βγάλεις βιβλίο.
    Για το γράψιμό σου λέω και γι αυτό με το wire και την τουαλέτα.
    Επίσης, από τα πιο καλογραμμένα σχόλια στο blog σου.
    Τυχαίο;
    Δε νομίζω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. λεωνίδα μου έχεις λείψει αφόρητα. υπάρχουν φορές που σκέφτομαι ότι είσαι ο αγαπημένος μου πτυχιούχος αρχιτέκτονας. επίσης, θυμάμαι την φωνούλα σου να τραγουδάει με την τελεκάστερ και κάτι κανει κρακ μέσα στην καρδιά μου.

    σε περιμένω να έρθεις, κλείσε τα εισιτήρια και έλα. όλο τον ιούλιο εδώ θα ειμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σε ζηλεύω απίστευτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τσάμπα τα πτυχία, Λάρρυ... Κι αν η Κρήτη ανήκει στις Βαλεαρίδες, θα με δεις σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή