15.10.09

ντεντ φλάϊ

While half of my fingers are dipped in the sand
You progress in letters, but you're used to cooking broccoli
The other side of take out is mildew on rice
And an obsession with the past is like a dead fly
And just a few things are related to the "old times"
Then we did believe in magic and we did die
It's not my words that you should follow, it's your insides

παρανοώ με την αλήθεια
--
ξύπνησα νωρίς, κοιμήθηκα πολύ αργά χθες. είναι τέλειος ο καιρός, όταν έρχεται το γαμημένο το κρύο είναι οι πιο όμορφες μέρες. θυμάμαι τον εαυτό μου στο σπίτι μου στην γαλλίας στον βόλο και να κάθομαι με δυο μαξιλάρια στο πάτωμα και να ακούω τα μαζεμένα ρεμίξ του άφεξ και να χαίρομαι το πρωί. το πρωί του φθινοπώρου.

και επίσης, σκέφτομαι ότι το στρόμπερι τζαμ ίσως να είναι καλύτερο από το μεριγουέδερ.

ψέματα.

μπορεί και όχι όμως.

μπόνφις, ανσόλβντ μίστερις, τσόρς, φορ ρέβερεντ γκριν, φάϊργουορκς.

απανωτά σοκ.

ασύλληπτο ποπ συγκρότημα. το απόλυτο ποπ συγκρότημα.

πωπω, πόσο καιρό είχα να ακούσω το στρόμπερι τζαμ. τι υπερδίσκαρος είναι. έχει δυο χρόνια που βγήκε. τον είχα λιώσει όταν ήμουν φαντάρος στην βέροια, άκουγα κάθε πρωί το φάϊργουορκς, έκλαιγα, και έμπαινα στο στρατόπεδο.

άνιμαλ κολέκτιβ.άνιμαλ κολέκτιβ.άνιμαλ κολέκτιβ.άνιμαλ κολέκτιβ.άνιμαλ κολέκτιβ.άνιμαλ κολέκτιβ.άνιμαλ κολέκτιβ.άνιμαλ κολέκτιβ.άνιμαλ κολέκτιβ.άνιμαλ κολέκτιβ.άνιμαλ κολέκτιβ.

οι άνιμαλ κολέκτιβ είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα της δεκαετίας για μένα, είναι αυτό που θα ξέρω ότι μου άλλαξε τον τρόπο που σκέφτομαι τα πράγματα.


ότι συνέβη με τους μάϊνορ θρετ στα 13 μου, τον σάντοου στα 15 μου, τον άλμπερτ άιλερ στα 20 μου και τον ντίλα και τον μάντλιμπ στα 23 μου. κάπου εκεί ανάμεσα πρέπει να είναι και όλα τα υπόλοιπα υπερεπιδραστικά. όπως το no scrubs των tlc, οι nerd, οι πρωτες παραγωγές του τίμπαλαντ και του ρόντνει τζέρκινς, οι στρόουκς, οι αβαλάνσις, οι πάμπλικ ένεμι, οι κιούρ, ο τίμ μπάκλεϊ, ο γκραμ πάρσονς, ο νιλ γιάνγκ, το ντιγκ γιορ όουν χόουλ των κέμικαλς, ι άλις κολτρέϊν, οι σλέϊερ, το στρόμπερι φιλντς φορέβερ (το καλύτερο τραγούδι που έχω ακούσει στη ζωή μου, μαζί με το γουίτσιτα λάϊνμαν του γκλεν κάμπελ),το μπίκαπ φίσ των άντεργουορλντ, το άβενιου των σεντ ετιέν,τα πρώτα τεύχη του γουάϊρ που αγόρασα στην ζωή μου, το όλ ιζ ντριμ των μέρκιουρι ρεβ, η τζόνι μίτσελ, ο στίβ ράϊχ, ο μούντογκ, οι ντε λα σολ, ο μπερτ μπάκαρα και το qloop των quadrant. και ο λούτσιο μπατίστι. και το σοφτ μπούλετιν και το σοφτγουερ σλαμπ. και ο άριελ πινκ, ο μανιτόμπα, ο φορ τετ, ο σιντ μπάρετ, το άτομ χαρτ μάδερ, οι πέϊβμεντ, το έγκε μπαμγιάσι των καν, οι νο μπάλανς, το πρινς μπλάϊμι, οι μπλακ ντάϊς, ο πρινς, ο μπομπ ντίλαν πριν το ατύχημα, η ερίκα μπαντού, οι ρουτς, το πολς μπουτικ, o μπράϊαν τζόνσον, το άντικς των ίντερπολ, το μπίτλμπαμ, οι κιθάρες του φέλα κούτι, το γκαντ όνλι νόουζ, το ιλινόιζ, το όντελεϊ και οι κρίντενς κλίργουοτερ ριβάϊβαλ.

αλλά κυρίως οι κρίντενς. το πρώτο σιντί που αγόρασα στην ζωή μου.

μπορώ να κοιτάζω αυτήν την φωτογραφία και να γράψω ένα βιβλίο λίγο μεγαλύτερο από το αναζητώντας τον χαμένο χρόνο.

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/10/09 15:54

    τι μπηκαπ ρε χαντηκαπ?
    κου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πως πρφέρεται? αλήθεια πες μου. εγω δεν μάθαινα γαλλικά μικρός. από χωρίο ειμαι. εκτος κι αν μου μαθει η μάνα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. pioneer of home living15/10/09 17:57

    re file larry gemise olo to blog sou me tetoia posts san auto megala na goustaroume na diavazoume kana 5lepto.mpainw sto blog sou prin koimithw meta koimamai teleia.se goustarw polu.dn eimai gomena.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και μόνο για τους slayer έχεις αιώνιο ρισπέκτ από μένα. ρε μπας και δεν είσαι και τόσο φλώρος τελικά; :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πιό φλώρος απ'ότι νομίζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειναι σκατίφλωρος, επιβεβαιωνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος16/10/09 19:22

    συνέχισε να γράφεις έτσι...χάνεις τις γκόμενες και κερδίζεις φίλους. πωπω, δεν ξέρω τι να πρωτοπώ. τόσο πολύ που θα τα βάλω με νούμερα σαν να κάνω καμιά κωλοπαρουσίαση για powerpoint:
    1) πόσο δίκιο έχεις για το fireworks. τόνους ανείπωτης μαγείας έχει το τραγούδι. κι εκεί που λες ότι είναι τέλειο, δεν γίνεται καλύτερο, σου το προσφέρουν στις περσινές τους συναυλίες σε δεκαεπτάλεπτη εκτέλεση που παίρνει το μυαλό και την καρδιά σου τα βάζει μέσα σε ένα κουτί και τα εκφσενδονίζει στο διάστημα όπου εκρήγνυνται και τα βλέπεις να σκάνε σε χίλια χρώματα, οπότε εκεί πια σιγουρεύεσαι ότι τα έχεις χάσει, δεν είναι πια μέσα στο σώμα σου. http://www.youtube.com/watch?v=J2jTcRnAGws
    και
    http://www.youtube.com/watch?v=XitVAdLkReA
    2)edan: "i take lettuce, onions, tomato, add a dab of mayo and the fish filet-o...".πώς να μην κολλήσεις με κάποιον που περιγράφει τη διαδικασία που φτιάχνει κομμάτια με αυτό τον τρόπο! τζίνι...
    3)η λέξη που έγραψες για τους cLOUDDEAD: "αδιανόητο". bull's eye!όταν το πρωτοάκουσα νόμιζα ότι το ηχογράφησε μια παρέα μαύρων που περίμεναν στη φυλακή την εκτέλεσή τους. τέτοια σκοτεινιά, τέτοια ασφυξία, τέτοια αλλόλοτη ομορφιά. μετά είδα το εξώφυλλο στο wire και είπα: Αυτά τα λευκόπαιδα είναι?!?!
    (goes to show:όσα λιγότερα ξες για μια μπάντα τόσο απελευθερώνεται η φαντασία. δεν συμβαίνει πια στις μέρες τις υπερ-πληροφόρησης)
    4)προσπαθώ να σε συγχωρήσω που δεν έβαλες το beaches and canyons των black dice στη δεκάδα σου. συνέχισε όμως να τους αναφέρεις και θα πάρεις άφεση τέκνο μου.
    αυτά προς το παρόν. αν δεν πρήχτηκες μέχρι θανάτου σου έχω και μια ωραία ιστορία για τη joni mitchell, αλλά άλλη φορά, τώρα φεύγω γιατί έκανα κατάχρηση φιλοξενίας.
    τσάο μόρτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θα σκότωνα άνθρωπο να ακούσω την ιστορία για την τζόνι μίτσελ.

    επίσης, νόμιζα ότι έχω ήδη στα δέκα το creature comforts και το load blown, όχι? ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος17/10/09 10:24

    για να μη χαθεί τζάμπα η ζωή του άτυχου που θα σκοτώσεις, αλλά για να υπάρχει και κάποιου είδους τάξη στο σύμπαν (έστω συνάφεια), είπα να σου τη γράψω ως σχόλιο στην καταχώριση που είχες κάνει στο παρελθόν για την ίδια τη Τζόνι.

    point taken για τους black dice :-)
    πες (ή άκου) δέκα "things will never be the same" και είμαστε εντάξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή